Rehabilitering av bygg

Rehabilitering av bygg

Et av de viktigste grepene bransjen kan gjøre er å rehabilitere gamle bygg. En enkel måte å renovere et bygg på er ved å skifte kledning og etterisolere i samme sleng. Benytter du deg av våre fasadeplater, vil kostnaden være liten for en så stor oppgradering som vil være fin i mange år, med minimalt med vedlikehold.

En undersøkelse gjennomført av SINTEF viser hvordan rehabilitering av bygg har langt større miljøgevinst enn å bygge nytt. Til tross for at flere og flere utbyggere bruker bedre og færre materialer, og går over til null-utslippskjøretøy, er fortsatt ingenting bedre enn å rehabilitere eksisterende bygg.

Det er en økende bevissthet rundt det å ta vare på byggene, og ikke minst de uønskede miljøkonsekvenser ved rive for å bygge nytt.

FORDELENE VED Å RENOVERE

  • Økt verdi
  • Høyere pris og leieinntekter
  • Lavere strømutgift ved etterisolering
  • Rimeligere enn å bygge nytt
  • Enklere renhold
  • Økt levetid

Med fasadeplater fra Alubuild trenger man ikke planlegge og produsere hjørneløsninger på millimeternivå. Platene knekkes nemlig enkelt til på byggeplassen. Dette er noe som gjør bruken av våre plater veldig kostnadsbesparende samtidig som det forenkler selve prosjekteringen. 

Med våre plater får bygget en flott og delikat finish med hjørner inn mot dører og vinduer. Knekkes platene over gesims får man samtidig ingen skjemmende beslag som skaper drypping og renner på fasaden. 

Ulike løsninger for hjørnene tilpasses enkelt på arbeidsplass med en rimelig overfres og rettholt.