Trekledning vs. fasadeplater

Trekledning vs. fasadeplater

Å velge kledning til huset kan være en utfordring om du ikke kjenner til de ulike typene og mulighetene som finnes. I Norge er vi vant til å bruke trekledning på mye av bebyggelsen, som innebærer en del vedlikehold. Huset må males eller beises, og trekledning i værutsatte områder vil ha kortere levetid.

Med fasadeplater i aluminiumskompositt kan du dra nytte av en rekke fordeler, både med tanke på holdbarhet, vedlikehold, kostnad og kvalitet.

Ingen tidkrevende vedlikehold
Velger du fasadeplater i aluminiumskompositt får du en stilren kledning som også tåler de ekstra værutsatte områdene. Du slipper å male eller behandle platene, og kan nyte de fine sommerdagene – uten å måtte tenke på tidkrevende vedlikehold. Platene er svært slagfaste, samt frostbestandige og helt vanntette.

Holdbarheten til en fasade avhenger i stor grad av kledningens holdbarhet, robusthet og vedlikehold, ettersom den fungerer som “første skjold” mot vær og vind.

Våre fasadeplater er enkle å vaske, og grafitti og lignende kan enkelt fjernes med såpe og vann. Dette reduserer vedlikeholdskostnadene.

Om uhellet skulle være ute med skade på en plate, er det en enkel jobb å skifte ut.

 

Kan svært enkelt tilpasses
Fasadeplatene gir deg mange unike muligheter for å perfeksjonere ditt bygg. Platene kan knekkes rundt utvendige og innvendige hjørner, samt over gesims, inn mot vinduer og andre kinkige steder. Dette gir det lille ekstra for å skape en ren og fin finish på fasaden.

Knekking og tilpassing av fasadeplatene gjøres enkelt på byggeplass med vanlige verktøy.

Lettere plater – rimeligere montering
Våre plater er bygget opp av en komposittstruktur som gjør platene vesentlig lettere. Vekten er bare ca. 1/3 sammenlignet med plater av betong, stein eller glassfiberkompositter, noe som gjør det besparende med tanke på montering. To personer på hvert arbeidslag er nok.


Mer bærekraftig
Vårt mål er å hver eneste dag bidra til en mer bærekraftig økonomi og fremtid. Platene produseres derfor ved bruk av fornybar energi, hvor alle komponentene er fullt resirkulerbare.

Les mer om fasadeplater i aluminiumskompositt her, og se hvilke farger og strukturer du kan velge mellom.