Storgata Tromsø

Storgata Tromsø

2022 | 3500 kvm

Oppstart: 2022
Montering: Econor AS
Arkitekt: Niels Torp Arkitekter

Bærekraftig bygg

Å oppføre bygg i Nord-Norge setter helt egne krav til materialer. Så da Pellerin Hotel og Restaurant pusset opp og moderniserte, valgte de fasadeplater i Aluminiumskompositt.

Pellerin-bygget i Tromsø er konstruert for å vare og verne. Byggherren har tenkt bærekraft hele veien, i alle materialer. Det har resultert i at Pellerin Hotel og Restaurant er sertifisert etter BREEAM-standarden – som det nordligste bygget i Norge.

Historien lever i gatene i Tromsø, og bevaring av det historiske står sterkt. Med det i bakhodet var det viktig at fasaden passet inn i kvartalet ellers, og arkitekten har derfor valgt farger som gjenspeiler de verneverdige husene i nabolaget.

Innkjøpsleder Kent Jensen forteller at de er storfornøyde med valget av fasadeplater, og spesielt at de valgte å bruke aluminiumsprofiler fremfor trelekter. Ikke bare er profilene enkle å montere, men du får heller ingen «søkk» i platen, noe som kan skje om du skrur for hardt i trelekter.

Ytre fasadeplater 3500 kvadratmeter

3500m2 fasadeplater

Monteringen av profilene er gjort av Econor, og alt i alt har vi levert 3500m2 fasadeplater til hotellet. De ønsker deg velkommen når du kommer på besøk. Og et besøk vil vi anbefale på det sterkeste.