Fasadeplater i aluminium - et bærekraftig valg

Fasadeplater i aluminium - et bærekraftig valg

Ikke bare er de fine å se på, og kan formes slik du vil ha dem – aluminiumsplater er også svært bærekraftige. Fasadeplater i aluminium er derfor et godt valg både økonomisk og miljømessig.

Resirkulerbart materiale

De fleste er klar over at aluminium er lett å gjenvinne. I prinsippet kan alt aluminium gjenvinnes og bli helt nye produkter, uten at det går utover kvaliteten i materialet. Det er en trygghet i å vite det – samtidig er fasadeplater i aluminium så holdbare at de ikke skal resirkuleres på en stund.

Fleksibelt og lett å jobbe med

Som fasadeplater kommer også aluminiumens andre gode egenskaper godt frem. Den lave vekten gjør fasadeplatene enkle å montere og rimeligere å frakte, i tillegg til at de rett og slett påfører bærestrukturen i selve bygget mindre belasting. Aluminium er også meget fleksibelt, slik at det krever lite å forme det slik vi vil for å skape attraktive fasader. Det gjelder også farger: aluminiumsfasader kan lages i akkurat de fargene du ønsker.

Tilnærmet vedlikeholdsfritt

Når fasadeplatene i aluminium først er montert, holder de lenge. De er svært værbestandige, og det kommer jo godt med her til lands. I tillegg krever de veldig lite vedlikehold, de isolerer godt og de er svært motstandsdyktige mot rust. For fasader i de offentlige rommene vi alle omgås i, er det også godt å vite at aluminiumsplatene ikke avgir noe støv eller andre partikler.

Hva kan du gjøre med fasader i aluminium?

Det finnes nesten ikke grenser for hvordan vi kan utforme fasader i enten rent aluminium eller aluminiumskompositt. Ta en kikk på arbeid vi har utført for inspirasjon.